
Keto Tomatensoep, een snel recept voor één van de meest geliefde soepen die wij Nederlanders eten, en dat geheel volgens het Keto dieet, en dus koolhydraatarm.
Ben je op zoek naar een snelle koolhydraatarme tomatensoep zonder koolhydraten? Dan is dit soepje misschien wel iets voor jou. Want deze ketogene tomatensoep met slechts 9,6 gram bruikbare koolhydraten per portie is in slechts 15 minuten klaar. Het is dus echt helemaal perfect als het echt snel moet gaan.
De soep kan gegeten worden als voorgerecht, maar natuurlijk ook bij de lunch.
We gebruiken in het recept tomatenblokjes uit blik, maar als je dat wilt kun je ook verse tomaten gebruiken en in blokjes snijden. Eventueel kun je dan eerst de tomaten ontvellen. Dat gaat heel simpel door er met een scherp mes een kruis in de snijden (niet te diep), en vervolgens 20 tot 30 seconden de tomaten in kokend water dompelen. Vervolgens kun het vel er met het mesje vanaf trekken.
Als je verse tomaten gebruikt heb je wat meer keuze, en kun je ook vleestomaten of gele tomaten gebruiken voor deze soep.
Voedingswaarden per portie
Bruikbare koolhydraten 9,6 gram
Proteïne 6,2 gram
Vet 30,8 gram
Calorieën 367
Bereidingstijd: Ongeveer 15 minuten.
Onderstaand recept is geschikt voor twee personen.
Recept Keto Tomatensoep
Ingrediënten
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
300 milliliter groentebouillon
150 gram mascarpone
1 theelepel Italiaanse kruiden
0,5 theelepel zout
0,5 theelepel uienpoeder
0,25 theelepel knoflookpoeder
Snuf peperpeper
Verse basilicum om te decoreren, eventueel kun je ook een ander kruid of groente gebruiken
Bereiding
- Doe alle ingrediënten behalve de mascarpone in een pan en breng aan de kook.
- Laat vervolgens ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoog vuur.
- Voeg de mascarpone toe aan de pan, roer erdoor en breng alles weer aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer en serveer met wat verse basilicum.
Bewaren
Je kunt de keto tomatensoep in een plastic bakje 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
Je kunt deze soep ook invriezen. Doe de soep hiervoor in een luchtdichte plastic diepvriesbak of in een diepvrieszak en bewaar de soep maximaal 3 maanden in de vriezer.