Chia eiwitbrood

Chia Eiwitbrood

Chia eiwitbrood is ideaal voor iedereen die koolhydraatarm wil eten. Het kan worden belegd zoals normaal brood op een zoete of hartige manier en bevat superfood chia en lijnzaad, dat vol zit met waardevolle voedingsstoffen is. De zaden zwellen op tijdens de spijsvertering en zorgen zo voor een langdurig verzadigd gevoel. Omdat ze veel water in het lichaam binden, is het belangrijk dat je voldoende drinkt.

Door het hoge kwarkgehalte is het chia eiwitbrood erg smeuïg en blijft het lang vers. Als het te vochtig voor je is, kun je het zonder problemen roosteren. Zelf vind ik het zelfgemaakte eiwitbrood het lekkerst met plakjes avocado en ei of dun belegd met kaas en tomaten. Maar ook lekker met kwark en vers fruit.

Voorbereiding: ongeveer 15 minuten
Kooktijd/baktijd: ca. 60 minuten
Totale tijd actief: ongeveer 75 minuten
Rusttijd: 1 uur

Ingrediënten voor een broodvorm

6 eieren
500 gram magere kwark
100 gram gemalen amandelen
4 eetlepels chiazaad
100 gram lijnzaad
4 eetlepels amandelmeel
1 pakje bakpoeder
10 gram broodkruiden
1 theelepel zout
2 eetlepel sesamzaad

Bereiding Chia eiwitbrood

  1. Het chia eiwitbrood is in een handomdraai klaar. Eerst mix je de eieren met de kwark.
  2. Neem dan je lijnzaad en sesam en maal ze grof met een vijzel of kruidenmolen. Dit is belangrijk zodat het lichaam de waardevolle ingrediënten kan opnemen en verwerken.
  3. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan het ei-kwarkmengsel en meng alles goed zodat er een homogeen deeg ontstaat. Als je wilt, kun je specerijen of kruiden naar keuze aan je eiwitbrood toevoegen. Gebakken uien, in blokjes gesneden gedroogde tomaten en oregano zijn ook echte aanraders.
  4. Neem nu een broodvorm en bekleed deze met bakpapier. Voeg dan het chia eiwitbrooddeeg toe en laat het nog een uur in de vorm rusten. Als je wilt, kun je het brood bestrooien met wat pompoen- of zonnebloempitten.
  5. Je eiwitbrood bak je vervolgens 60 minuten op 180°C boven- en onderwarmte.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.Maar daardoor is het gewicht vaak een probleem, loopt hij wat af om op gewicht te blijven, maar komt toch regelmatig te veel aan, en moet dan weer extra gewicht verliezen.

Gerelateerde berichten

Koolhydraatarme koekjes

Koolhydraatarme koekjes

Koolhydraatarme koekjes zijn de perfecte optie voor mensen die hun inname van koolhydraten willen verminderen, maar toch willen genieten van heerlijke zoete lekkernijen. Voordelen van koolhydraatarme koekjes…

Koolhydraatarmeovenschotel

Koolhydraatarme ovenschotel

Koolhydraatarme ovenschotel, een heerlijke en gezonde manier om te genieten van comfortfood zonder je zorgen te hoeven maken over een overvloed aan koolhydraten. Voordelen vaneen koolhydraatarme ovenschotel…

Koolhydraatarm brood recept

Koolhydraatarm brood recept

Koolhydraatarm brood recept, als je wel wilt genieten van een heerlijke boterham, maar wel met minder koolhydraten. Dit niet vrij van, maar wel minder koolhydraten. In dit…

Welk fruit mag je eten bij een koolhydraatarm dieet?

Welk fruit mag je eten bij een koolhydraatarm dieet?

Welk fruit mag je eten bij een koolhydraatarm dieet? En welk fruit niet? Als je een koolhydraatarm dieet volgt, is het belangrijk om te weten welk fruit…

Koolhydraatarme spruitjes

Koolhydraatarme spruitjes

Koolhydraatarme spruitjes, omdat ze weinig zetmeel bevatten en voornamelijk uit vezels en water bestaan. Een kopje gekookte spruitjes (ongeveer 155 gram) bevat slechts 11 gram koolhydraten, waarvan…

Bloemkoolschnitzel

Bloemkoolschnitzel

Bloemkoolschnitzel is een gezonde vervanging van een traditionele schnitzel, en wordt gemaakt van bloemkool in plaats van vlees. Een dergelijke schnitzel bevat ongeveer 4 gram koolhydraten per…

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden, en om ons websiteverkeer te analyseren.  Cookie Verklaring